Tardor sense bolets

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquesta tardor han sortit pocs bolets, la culpable: l'escassetat de pluges i humitat del terreny. Si la situació climàtica continua així, a la llarga es poden extingir algunes espècies. 

Dolenta i fluixa, així es defineix la temporada de bolets d'enguany. Les causes? La sequera, les altes temperatures i l'escassa humitat del sòl. Els que més han sortit aquesta temporada són els micorrizògens. "Tot i que n'han sortit molt pocs, podria ser el que ha sortit més", assegura el micòleg i investigador d'Andorra Recerca+Innovació, Manel Niell. I detalla que en aquest grup es troben els ceps, els rovellons i els fredolics

A llarg termini, si les condicions de l'entorn continuen canviant poden desaparèixer algunes espècies i altres poden fer-se més comunes. Per poder trobar la solució, l'investigador afirma que s'hauria de fer un estudi del sòl.

"Necessitem estudiar el sòl per saber com està canviant o com està aquesta dinàmica de fongs, com interaccionen entre ells i amb l'entorn".
Manel Niell, micòleg i investigador d'Andorra Recerca+Innovació

Niell explica que des del 2018 no hi ha una bona temporada de bolets, ja que va ploure molt durant els mesos d'estiu i això va fer que se'n produïssin més. 

Informa - Imatges: Laura Mitjans

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.