Una tardor de rècords 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquesta tardor ha estat la més càlida dels últims 73 anys. S'ha registrat una anomalia de temperatura mitjana de més de 3 graus, però la precipitació acumulada ha estat normal per a l'època. 

La tardor del 2023 ha estat la més càlida des de fa més de 70 anys. Des del 1950 que Andorra no vivia una tardor amb unes temperatures tan elevades. S'ha registrat una anomalia de temperatura mitjana de 3 graus per sobre de la mitja climàtica. La temperatura màxima es va assolir al setembre amb gairebé 4 graus per sobre de la pròpia per l'època. 

Les precipitacions tampoc han ajudat a refrescar i disminuir la temperatura. Tot i tenir un conjunt de precipitacions de tardor normals, la distribució ha estat molt irregular. Han estat episodis curts i intensos. S'han registrat 227 mil·límetres, un valor lleugerament per sota la mitjana climàtica.

Les precipitacions de l'octubre van recuperar les d'un setembre sec, aconseguint una precipitació acumulada normal per a l'època de l'any. 

Informa: Neus Vila
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.