Tècniques perquè els cuidadors afrontin la relació amb el malalt
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El programa la salut al dia, de la Fundació Crèdit Andorrà se centra aquests dies en els cuidadors que tenen a càrrec malalts que pateixen afeccions complicades. Des d´aquesta setmana i fins a l´1 de desembre organitzen un taller en què Jordi Milian, expert en arts escèniques i teràpies d'harmonització, comparteix amb els assistents tècniques que els permeten afrontar la relació amb el malalt i saber agafar distància de cada cas.
Millorar la capacitat de relaxació, aprendre a rebaixar la tensió o l´energia negativa, agafar distància crítica de cada cas o millorar la creativitat, tot realitzant tasques de cuidador. Aquestes són algunes de les competències que Jordi Milian, conductor dels tallers, vol transmetre als 21 alumnes.
Milian ha preparat el curs a partir dels seus coneixements en arts escèniques, i tècniques orientals de relaxació i meditació. Explica que "se'ls ensenya a relacionar-se d'una forma diferent, amb més empatia i assertivitat, però no des d'un punt de vista psicològic, sinó antropològic". Un dels aspectes que Jordi Milian busca transmetre durant el curs és el de la creativitat. Opina que "no està tan sols relacionada amb les arts i la cultura, sinó que qualsevol aspecte de la vida quotidiana pot ser creatiu si estàs obert i tens el desig de poder fer les coses d'una manera diferent per trobar un resultat diferent".
Segons ha indicat la directora de la Fundació Crèdit Andorrà, el programa "La salut al dia" busca oferir coneixements i formació per afrontar millor afeccions tan delicades com la fibromiàlgia, l´esclerosi múltiple o la celiaquia, entre d'altres.
El curs de Jordi Milian té la particularitat que està adreçat a professionals tan diversos com metges, infermers, psicòlegs o entrenadors esportius que s´han d´encarregar de persones que pateixen alguna malaltia.
Informa: Víctor Reolid Locució: Yasmina Canedo