Tecnologia per detectar i solucionar problemes d'accessibilitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La mobilitat i l'accessibilitat continua sent un problema per a persones amb diversitat funcional. Per això, Andorra s'ha inclòs al Mapathon, una aplicació on es podran notificar les irregularitats de la via pública.

Una sortida de pàrquing sense senyalitzar pot suposar un greu perill per a una persona amb discapacitat visual, un dels molts obstacles que es troben aquestes persones en el dia a dia. "Trobem arbres enmig de la vorera o fanals" lamenten. Demanen també que "el transport públic digui les parades perquè sapiguem on hem de baixar sense haver de preguntar al del costat".

És per això que l'Associació de Discapacitats Visuals i Auditives s'ha inclòs al Mapathon, una aplicació col·laborativa destinada a identificar àrees amb falta d'accessibilitat i proporcionar informació a les autoritats perquè es prenguin mesures.

D'altra banda, l'associació també reclama una entitat que contribueixi a la inclusió perquè "vam notar que hi havia una mancança" explica la seva presidenta, Vania Morais. "Una institució com una ONCE, que pugui ajudar a aquesta gent. Sobretot per als andorrans de passaport, que no s'hi poden afiliar".

Per millorar l'autonomia i la confiança, el doctor Lluís Pérez ha impartit un curs on els formadors han après eines i tècniques per moure's pel carrer de forma segura. "Quan acabin les pràctiques de 20 hores, ells mateixos crearan el seu propi projecte per formar a altra gent".

La segona part d'aquest curs està programada el cap de setmana de l'11 i 12 de gener.

Informa: Héctor Aza

Imatges: David Moreno

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.