Torres creu que l'acord amb SAETDE es concretarà amb més rapidesa després de la decisió de la Batllia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú d´Encamp creu que l´acord d´intencions amb SAETDE podrà concretar-se més ràpidament després que la Batllia hagi tombat la demanda en contra que havia presentat l´excònsol Miquel Alís per considerar que no hi tenia cap . L´Agència ANA va informar que la Justícia ha trobat que Alís no tenia cap interès concret en el procés. Ell assegura que sí que hi està legitimat i que es tracta d´un acord de males intencions.

El cònsol major d'Encamp considera que la sentència de la Batllia que denega la demanda de Miquel Alís contra l'acord d'intencions amb SAETDE els dóna la raó. Afirma que ells ja havien assegurat que l'excònsol no tenia un interès concret a presentar-la, tot i ser accionista de la societat que gestiona les pistes del Pas. 

Segons Jordi Torres, en tot cas es podrà demandar les actuacions que es derivin d'aquest acord quan es concretin. La demanda al·legava que l'acord vulnerava la normativa i contenia un gran nombre d'afectacions urbanístiques.Assegura que "des del principi no enteníem perquè s'entrava aquesta demanda contra un acord d'intencions que nosaltres sempre hem dit que no crea obligacions jurídicament vinculants, és a dir, que simplement és un acord de voluntats". El cònsol es mostra "molt satisfet" i celebra que la Batllia "finalment ens ha donat la raó, sobretot per un tema de legitimitat". 

Torres també considera que ara es podrà passar a fer actuacions vinculants. Explica que estan analitzant "l'ampliació de la concessió esperant que SAETDE ens entregui un document amb una sèrie d'argumentaris per acabar de justificar que els terrenys de Concòrdia estan dins de la concessió". "Un cop tinguem el document, l'analitzarem i a partir d'aquí quan desencallem aquest punt, la resta anirà darrere".

La sentència també retreu que només es citi un exemple d´afectació urbanística. Alís, per la seva banda, ha explicat a l´ARA que se sent legitimat per presentar aquesta acció judicial, i que l´acord vulnera com a mínim la llei de la contractació pública i la de l´urbanisme. Ara estudiaran la sentència juntament amb Rossell i els advocats, i no descarten presentar un recurs al Tribunal Superior.

Informa: Pere Moliné   
Imatges: Sara Periago   
Locució: Judit Pedrós

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.