El tortell de Reis marca l'última reunió familiar de les festes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Dels gustos més tradicionals com el massapà i el cabell d'àngel, a les varietats més populars de pastisseria. Aquest dilluns el tortell de Reis són les postres estrella en l'última reunió familiar d'aquestes festes. La fava i el rei que amaga el dolç deixen grans moments per al record. 

La festa de Reis és una de festes amb una de les tradicions més dolces i celebrades. "La tradició mana. Anem a casa els pares com sempre a fer la diada i a gaudir del dinar", explicava un dels clients d'una pastisseria. I és que a la darrera reunió familiar abans de tornar a la rutina hi ha un element que no hi pot faltar: el tortell.

De gustos, però, n'hi ha per a cada paladar. "Hem fet votació a casa a veure que guanya i ha sortit el de nata", explicaven. D'altres, opten pel de trufa i els més tradicionals continuen apostant pel de massapà i el de cabell d'àngel.

A les pastisseries amb més història ens expliquen com s'han adaptat als gustos del client. Cada vegada menys fruites confitades i més farcit pastisser.

La Pepita Pascual, de la pastisseria Estopiñán exposa quins són els nous gustos. "La bàsica és la mateixa. El que s'ha fet és obrir-los i adaptar-los al client. Nata, crema, n'hi ha que ens diuen meitat i meitat".

Val a dir que una de les distraccions a taula serà trobar la fava i el rei. Qui trobi la fava paga el pastís i qui es faci amb el rei tindrà un dia de privilegi. Tot i que el que paga, es queixa. "Qui troba la fava paga el Tortell és un fet que és difícil que es compleixi, però sempre s'intenta". Una altra clienta exposa que el tortell "és una de les parts més importants de tota la història".

Sigui com sigui aquest dilluns és un dia per acomiadar setmanes de reunions familiars al voltant de la taula i compres. Dimarts serà dia de tornar a la normalitat.

Informa: Rosa Alberch

Imatges: Txell Taboada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.