Tota una vida dedicada a les assegurances

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquesta setmana s'han celebrat els 80 anys de la primera aseguradora que hi va haver al país, Patromoine Assegurances. Corrien els anys 30 i a Andorra no hi havia cap sistema de seguretat social i no era obligatori assegurar els treballadors, tot i que hi havia empresaris que ja veien aquesta necessitat. L'empresa ja ha arribat a la quarta generació. Enrere queda el record de com va començar tot plegat.
Any 1935. Aprofitant l'expansió de FHASA, Bonaventura Riera Faugerat, de Sant Julià, va oferir a Secundí Tomàs, obrir una sucursal d'una companyia d'assegurances francesa, Le Patrimoine, que aleshores estava establerta a Espanya.

En aquells temps, les assegurances no eren obligatòries, però aviat van sortir els primers empresaris que van veure la necessitat de protegir els seus treballadors.

L'any 1968 entra finalment en vigor la Llei de Seguretat Social que crea la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Amb la seva aparició van veure com desapareixien els seus clients, sobretot del camp de la construcció, que en aquell moment estaven en un moment de proliferació.

Aviat, però, arribarien les assegurances complementàries per cobrir aquelles despeses que no assumia la CASS. Són 80 anys i quatre generacions que han vist créixer el país i un sector que, segons ha anunciat el ministre Jordi Cinca, tindrà nova llei per a l'any vinent.

Informa: Rosa Alberch Locució: Joel Romero
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.