La tradició més dolça
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Amb les castanyes i els moniatos, els panellets no faltaran en la celebració de la castanyada, una festa que va lligada a la celebració de Tots Sants. El sector de la pastisseria ha de lluitar amb la competència del mercat industrial, però segueix fent aquest dolç ja que els bons paladars són els que fan la demanda.
Fet d´ametlla sucre, clara d´ou i dels gustos més variats, els panellets són el dolç més preuat de les festes de Tots Sants. Qui més qui menys aquest cap de setmana celebrarà la festa. D´aquest obrador en sortiran 400 quilos, tot i que temps enrere n´havien fet el doble.
Els pastissers continuen la tradició de fer aquest dolç encara que any rere any veuen com els industrials ofeguen els seus números. Un referent és el preu del pinyó. No poden competir en preu però sí en gust per això aquí n´hi ha per a tots els paladars.
Els tradicionals de fruits secs i de coco; amb espècies com el d'anís o de canyella i els farcits de xocolata o vainilla. N´hi ha que ja els han comprat, d´altres no tardaran a fer-ho perquè el cap de setmana ha d´estar tot a punt per a la celebració de la castanyada.
Informa: Rosa Alberch Imatge: S. Pla / J.M. Garcia Locució: Meri Picart