El trasllat dels padrins inclou un pla d'acollida

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquesta setmana s'efectua el trasllat dels residents de la residència Solà d'Enclar al Cedre. Es tracta d'un canvi que es treballa des de fa un any i que pretén optimitzar els recursos i aprofitar el màxim les instal·lacions del Cedre. De moment, l'adaptació dels nous residents és molt bona.

El trasllat dels padrins de la residència Solà d'Enclar al Cedre va començar dilluns i s'acabarà divendres. Seran 47 les persones que canvien de residència i set, de centre de dia. El canvi, en el qual es treballa des de fa un any, s'està fent sense incidències. S'ha intentat minimitzar el trasbals que pot suposat el canvi per als usuaris més antics del Solà d'Enclar. El director tècnic del Cedre, Ernest Saiz, explica que "les persones s'estan adaptant bé" i que han posat en marxa "un pla d'acollida amb professionals del Cedre i el Solà d'Enclar perquè se sentin acollides en el moment de l'arribada, per presentar als altres residents, familiars i professionals sense que representi cap tipus de trasbals".

La Georgina March acaba d'arribar al Cedre. Les instal·lacions li agraden i creu que no tindrà dificultats per adaptar-s'hi. Només feia cinc mesos que vivia al Solà d'Enclar. Per ella es fa "una mica raro" el canvi "d'un lloc més petit a un lloc tan gran", considera que "està molt bé", tot i que creu que "potser la gent que fa més anys que hi és ho passarà pitjor" que ella.

El Cedre s'ha organitzat en unitats de convivència de trenta persones distribuïdes per les quatre plantes en funció del grau de dependència. Aquest sistema permet optimitzar recursos i adaptar les ràtios d'atenció professional als diferents perfils d'usuari. Un cop acabat el trasllat, el centre sociosanitari el Cedre tindrà 108 residents i 27 usuaris al centre de dia. Queda una dotzena de places buides.

Informa: Ana Alamán Imatge: Albert Refart

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.