Treballar la llei del dret a l'habitatge, prioritat per a l'inici de 2024
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Presentar propostes per redactar la llei del dret a l'habitatge i mantenir trobades amb propietaris i manifestants per trobar punts d'entesa. Són algunes de les prioritats que s'han marcat en la primera trobada del grup de treball que s'ha celebrat aquest dilluns. Té a l'agenda tornar-se a reunir a mitjan gener.
El nou grup de treball en matèria d'habitatge s'ha reunit per primera vegada i, segons la responsable de la cartera, Conxita Marsol, tenen deures per a la pròxima trobada fixada el 19 de gener. Presentar propostes per definir una llei per al dret a l'habitatge i desenvolupar el reglament que permeti accedir al parc públic de pisos de lloguer a preu assequible en són dos d'importants.
Així ho ha explicat Marsol a la tradicional trobada amb la premsa d'aquest dilluns a la tarda, on ha avançat que al gener ja es tindran les conclusions de la diagnosi que s'està fent sobre la situació de l'habitatge a escala nacional.
Durant el primer semestre del 2024 també es vol definir la llei d'inversió estrangera, trobar la manera d'alliberar pisos buits i treure concursos per tirar endavant habitatge públic amb col·laboració privada. Per aconseguir-ho, ha reiterat la voluntat de reunir-se amb els comuns i ja té data per fer-ho amb els propietaris.
"Crec que ells també formen part de la solució i és important parlar amb ells de la borsa de l'habitatge per exemple, que és un dels projectes que tenim sobre la taula".
Conxita Marsol, ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge.
També vol trobar-se amb Denunciand i la Coordinadora per l'habitatge digne per recollir els seus neguits i propostes després de les manifestacions on hi ha hagut fortes crítiques cap al Govern. Xavier Espot ha respost.
"Crec profundament injust que ella sigui el blanc de les crítiques. La senyora Marsol porta la cartera d'habitatge des de fa sis mesos. Si algú a de ser blanc de les crítiques soc jo".
Xavier Espot, cap de Govern.
S'ha insistit que la pròrroga forçosa dels lloguers a tres anys vista dona marge per treballar i veure una mica de llum al final del túnel.
Informa: Laura Cugat-Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares
Fotografia: SFGA/CESTEVE