Treballs de millora per a instal•lacions obsoletes

Dues de les instal·lacions esportives més importants del país s'estan quedant obsoletes i s'hi han de fer treballs de millora molt importants, fins al punt que cal incidir, fins i tot, en l'estructura. Parlem del Palau de Gel i del centre esportiu Els Serradells. Aquesta tardor, tant el comú de Canillo com el d'Andorra la Vella posaran fil a l'agulla per refer els centres i adaptar-los als nous temps.

El comú de Canillo, en col·laboració amb el Col·legi d'Enginyers, està elaborant el plec de bases per treure a concurs nacional la remodelació del Palau de Gel. El punt més important a tenir en compte és la reconversió energètica. I per això cal apostar per energies renovables més enllà del gasoli i per aïllar convenientment l'estructura de l'edifici.

El comú de Canillo injecta anualment 400.000 euros al Palau, una xifra que es vol minimitzar. El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, explica com en els darrers anys "s’havia augmentat molt el dèficit i les aportacions comunals" i actualment es treballa per reduir "cada vegada més aquest marge".

Al centre esportiu Els Serradells també cal fer obres d'una envergadura important, més enllà de les reparacions quotidianes. Passen per modificar l'estructura de l'edifici per aïllar-lo bé i implantar un nou sistema per reduir el consum energètic.

Les instal·lacions es van inaugurar el 1991, fa 22 anys, i  segons el director dels Serradells, Marc Magallon, "la durada de vida d’un centre aquàtic és de 25 anys" i, per aquest motiu "s’han de fer una sèrie d’actuacions".

El 2014 serà clau per iniciar les millores aprofundides que necessiten tant Els Serradells com el Palau de Gel.

Informa: Xavi Palma    Imatge: Cristina Jubete/Sergi Pla    Locució: Jordi Lorente

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.