Trencant barreres emocionals amb el so d'una pilota
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Aprendre a canalitzar sentiments com la ràbia o la frustració arran d'un trencament familiar no és fàcil per a joves que estan o han estat sota tutela pública. Una activitat com és el Basket Beat els ajuda a trencar barreres emocionals. D'altra banda, aviat es formaran estudiants de la Universitat d'Andorra en aquesta disciplina.
Protegim la identitat d'aquests nois i noies tutelats pel ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior que han decidit participar al Basket Beat, una activitat que els ajuda a donar, rebre i compartir. "Aquesta limitació d'un instrument que només té dos sons ens obliga a trobar-nos amb els altres per fer una cosa més complexa, i llavors apareix el conflicte, el reconeixment, la màgia..." explica el responsable de Basket Beat Josep M. Aragay.
Cantant amb acompanyament musical i el ritme de les pilotes de bàsquet, els joves han fet una actuació on Chandelier de Sia ha servit per resumir el sentiments de molts. Després arribava el torn de preguntes i les reaccions del públic.
Des del Govern s'espera que els joves continuïn participant en l'activitat per donar-hi continuïtat. "No podem més que estar agraïts", insistia la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll.
A banda de les sessions amb interns de la presó i aquests joves, el Basket Beat continuarà properament amb una formació a la universitat.
Ara ja saben que una expressió utilitzada popularment per lamentar-se com hòstia, també pot ser el principi d'una nova manera d'entendre la vida i avui l'han compartit amb el públic per acabar.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Ginestà