Trencar estereotips i visibilitzar la presència de les dones, objectius del Dia de les noies a les TIC

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella ha acollit el Dia mundial de les noies a les TIC. L'acte ha tingut la presència de dues enginyeres, Elisenda Bou i Marta Bertran, que han explicat el seu testimoni i han motivat les noies que estudiïn formacions en aquest sector. 

L'Elisenda Bou és enginyera de telecomunicacions i la Marta Bertran, enginyera telemàtica. Bou ha destacat que s'ha de protegir i potenciar la presència de les dones en aquests sectors. "Nois i noies són igual de bons o dolents amb matemàtiques, però les noies ja des de molt aviat senten que són dolentes en aquest tipus d'assignatures i això només fa que créixer. Com a societat hem d'assegurar i protegir aquestes noies i animar-les perquè això no passi".

Per la seva banda, Bertran ha exposat les dificultats que tenen moltes dones en les TIC. "El problema de les noies quan parlem de tecnologia és que moltes vegades tenim molts estereotips i associem la tecnologia a uns valors que no hauríem d'associar".

Una jornada organitzada per Andorra Telecom que ha estat dedicada perquè els alumnes de segona ensenyança entenguin que s'ha de construir una societat més diversa i igualitària. 

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.