Tres subvencions per estudiar Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern subvencionarà tres projectes per estudiar els topònims preromans del Principat, l'evolució demogràfica en l'Edat Moderna i les zones amb especial risc d'incendis. Tres projectes que han de servir per aprofundir en els estudis centrats en Andorra.

L'ajut Lídia Armengol de llengua, estudiarà els noms d'orígen preromànic. La llengua protobasca que es parlava al Pirineu s'ha conservat en molts topònims com Andorra, Ordino o Juberri, dels quals se'n desconeix el significat o, com en el cas de Llorts, se n'hi ha atribuït un d'erroni.

L'ajut de temàtica general dóna suport a un projecte de gestió forestal en detectar que, en canviar de l'ús tradicional de la muntanya al turístic, ha augmentat el risc d'incendis al Pirineu. Per minimitzar-lo, s'estudiaran els boscos de Sant Julià de Lòria per crear un mètode que identifiqui les zones de més risc on aplicar mesures preventives.

L'ajut Cebrià Baraut de recerca històrica ha de servir per saber com es relacionava Andorra amb l'entorn des del segle XV al XVIII. A través del moviments demogràfics es podran descobrir costums particulars i períodes d'abundància respecte als territoris de l'entorn.

En total, el Govern invertirà 23.500 euros en aquest tres projectes que es desenvoluparan durant els pròxims dos anys.

Informa: Toni Vila   Imatge: Josep M. Garcia

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.