El Tribunal de Comptes detecta uns 100.000 euros de despeses irregulars del SAAS

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Tribunal de Comptes ha detectat despeses no aprovades per valor de 116.000 euros al Servei Andorrà d'Assistència Sanitària. Es tracta d'un fet del 2022 que es va regularitzar l'any següent. La institució fiscalitzadora també avisa d'un possible pagament indegut de més de 5.000 euros a un empleat del Consell Superior de la Justícia.

Despeses de restauració que haurien d'anar a càrrec de personal del SAAS i que va assumir la institució, irregularment, per més de 100.000 euros. És la mancança més destacable que troba el Tribunal de Comptes en el seu informe del Servei Andorrà d'Assistència Sanitària que correspon al 2022. Afegeix que podria constituir un pagament indegut. El SAAS va al·legar que aquesta situació s'havia regularitzat l'any següent. El tribunal, però, ha mantingut les seves observacions. També ha denunciat que el Servei Andorrà d'Assistència Sanitària va mantenir contractes de prestació de serveis amb diferents professionals, que hauria de ser catalogat com a relació laboral.

El Tribunal de Comptes, a més, ha alertat d'un possible pagament indegut al Consell Superior de la Justícia. Es tractaria d'un empleat que ha rebut 5.116 euros més del que li pertocaria sense justificació. La institució considera que això podria provocar que l'òrgan judicial fos objecte de responsabilitats civils i administratives.

I, seguint en l'àmbit de la justícia, ha detectat que el Tribunal Constitucional va contractar un empleat interí per a la secretaria general sense donar publicitat perquè hi poguessin concórrer més candidats. 

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.