El Tribunal de Batlles té dubtes sobre la llei de retallades

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Pas endavant del CFPA per tombar la llei de retallades a l´administració. Com a mínim perquè la qüestió d´inconstitucionalitat presentada a la Batllia faci un pas més per ser elevada al Tribunal Constitucional. Segons ha pogut saber Ràdio i Televisió d'Andorra, i tal com s'ha confirmat des del col·lectiu, el Tribunal de Batlles ha fet arribar a les diferents parts una providència en la qual demana que es pronunciïn sobre alguns articles que creen dubtes. Un procediment que tot i que no indica que forçosament s´elevi a l´alt tribunal indica com a mínim que la llei genera dubtes.

El Tribunal de Batlles dubtaria de la constitucionalitat d´alguns articles de la llei de retallades del Govern i per això ha demanat mitjançant una providència que el CFPA, el Govern i el ministeri fiscal donin el seu parer sobre aquests punts concrets. Tot i que això no vol dir que el Tribunal de Batlles hagi decidit elevar la causa al Constitucional, com a mínim mostra segons s'indica des del CFPA, que la llei genera algun dubte sobre si el text s´addiu al que marca la carta magna.

Ara les diferents parts consultades tenen tretze dies hàbils per contestar i posteriorment el tribunal decidirà. Té dues possibilitats: desestimar la demanda del CFPA o dictar un aute en què decideixi elevar la causa al Constitucional perquè trobi indicis d´inconstitucionalitat.

L'altre sindicat de la policia, el SIPA, també va entrar una demanda a la justícia sobre aquesta llei pel que consideraven una vulneració de drets constitucionals, que va arribar fins a l'alt tribunal, però que es va desestimar. El Constitucional no va entrar a valorar el fons de la demanda del SIPA, ja que al·legava un defecte de forma en el procés.

Precisament l'alt tribunal recriminava als demandants que no haguessin plantejat prèviament una qüestió d'inconstitucionalitat.

Informa: Anna Pifarré

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.