Tributs i Fronteres embarga 280.000 euros de deutes el 2016

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El departament de Tributs i Fronteres va embargar 280.000 euros de deutes que no havia cobrat el 2016. Aquesta és una de les dades de la memòria anual presentada aquest dimecres, de la qual també destaquen la realització de 90 inspeccions i l´obertura de 34 expedients; la majoria els han motivat la interpretació laxa de les obligacions que han fet els declarants tributaris.

La memòria anual del departament de Tributs i Fronteres del 2016 mostra els primers embargaments duts a terme a aquells declarants tributaris que tenien deutes impagats amb l´administració.

La quantitat va ser de 280.000 euros, una recaptació que s´espera incrementar amb la nova eina informàtica que es va començar implantar el segon semestre del 2016, i que ja funcionava plenament aquest any. El director del departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, ha explicat que "si no s'acaba complint l'obligació de pagament es treballa amb embargaments a comptes bancaris". En algun cas també han executat algun expedient "anant a buscar béns i drets, com un vehicle o altres elements dels quals l'administració n'hagi tingut coneixement".

Pel nombre d´expedient sancionadors, que el 2016 van ser 34, des del departament han dit que ja és un nombre "notable" tenint en compte els recursos amb què compten. Pel que fa a les infraccions, van ser gairebé un centenar.

Pel que fa a les motivacions dels expedients, Hinojosa ha explicat que encara hi ha una part dels obligats tributaris que és per desconeixement, tot i que ha reconegut que la majoria té la voluntat de no fer front a les seves obligacions amb "una interpretació molt alegre de la legislació".

Per altra banda, i pel que fa a la duana, el 2016 es van fer un miler de controls entre les dues duanes per comprovar que es complia l'obligació de declarar les quantitats superiors a 10.000 euros.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.