Es tripliquen els espectadors de cinema en català

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els espectadors de cinema en català es van multiplicar per tres l'any passat. Una xifra que s'atribueix al preu de l'entrada, que va baixar a 4 euros gràcies al conveni signat entre el Govern i els cinemes Illa Carlemany. Aquest any, el conveni continua. L'executiu destinarà 50 mil euros a fomentar en català.

Més de 6.500 espectadors i 15 pel·lícules. Aquest és el balanç del cinema en català l'any passat. Els èxits: 'El fred que crema', rodat a Andorra i que va aconseguir més de dos mil espectadors, i Super Mario, una pel·lícula pensada per al public infantil, però apta per a tota la família, que va ser el rècord d'espectadors en català.

Aquest any es destinaran 50 mil euros, 20 mil més que l'any passat, a promocionar el cinema en la llengua pròpia. I és que l'any passat el Govern va canviar d'estratègia. Va deixar de comprar entrades i va passar a subvencionar el cinema en català. L'entrada va baixar a 4 euros i els espectadors s'han triplicat. 

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, exposa que aquesta és la única formula que veu. "Que públic i privat si anem alineats, puguem arribar als objectius comuns".

Les pel·lícules que arriben en català no depenen del Govern ni dels cinemes Carlemany, però el que és clar és que per fomentar aquest cinema s'ha d'habituar els infants. En aquest sentit, Josep Segura de Cinemes Illa Carlemany remarca que "totes aquelles que surtin infantils i familiars les projectarem, totes o gairebé totes." Bonell també destaca que s'hi s'acostumen, "seran adults que estaran més habituats a consumir pel·lícules en català."

I a l'espera del que ens arribi el 2024, ara es pot veure "Kung Fu Panda 4", en català, tots els caps de setmana. A dos quarts d'una i a dos quarts de 5 i entre setmana, a partir de dos quarts de 5.

Informa: Caterina Vidal
Imatges: Pere Besolí

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.