Turisme i Medi Ambient treballen en la introducció de criteris de sostenibilitat en la classificació d'allotjaments turístics

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'última classificació d'allotjaments turístics establia quines característiques havien de tenir els diferents tipus d'establiments, com ara hotels i aparthotels. Ara, el Govern treballa per incloure-hi també criteris de sostenibilitat.

Tenint en compte la creixent sensibilització pel que fa a la cura del medi ambient per part de la clientela, el Govern ja treballa en una modificació de la classificació d'allotjaments turístics, com per exemple els hotels, que han d'incloure requisits que tenen molt més en compte la sostenibilitat. Un fet que s'estudiarà al costat de Medi Ambient, tenint present la llei d'economia circular, i que també es treballarà al costat dels sectors afectats.

"Hi ha una gran quantitat de coses a fer en l'àmbit de la sostenibilitat, la circularitat i de treball conjunt en aquest cas amb els companys de Medi Ambient", manifesta el director de Turisme, Sergi Nadal.

En aquest sentit, la directora del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, apunta a l'eliminació dels elements d'un sol ús "passant a dispensadors o envasos més sostenibles". També es vol sensibilitzar per evitar el malbaratament alimentari. Per exemple, explica, "als bufets lliures hi haurà l'obligació de mostrar missatges informant-ne". Quant a l'aigua, s'haurà de "servir de manera gratuïta la de l'aixeta i serà obligatori especificar-ho i posar-ho a disposició del client."

Nadal creu que "potser alguns criteris i elements es podrien adaptar molt ràpidament", però pensa "que d'una manera més àmplia, hauríem de començar a revisar la classificació sense un termini fixat, senzillament adaptar-nos a les exigències dels clients".

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho-Sergi Linares-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.