Turisme més conscienciat gràcies al segell de Reserva de la Biosfera

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ordino reconeix que el segell de Reserva de la Biosfera ha millorat la qualitat del turisme a la parròquia. Tot i que no es pot saber amb exactitud si les xifres de visitants han augmentat a causa de l'etiqueta atorgada per la UNESCO, sí que ha ajudat a rebre fa pocs dies el premi Best Tourism Village

Així ho ha assegurat la cònsol menor, Eva Choy: "Veiem un canvi de mentalitat en els ciutadans i en els visitants que ens venen a veure." El segell ha permès que els vistants tinguin "més consciència, respecte i sensibilització" cap al medi natural.

Pòdcast per apropar la natura

Per celebrar el tercer aniversari de la declaració d'Ordino com a Reserva de la Biosfera per part de la Unesco s'han presentat quatre pòdcasts sobre els ecosistemes de les muntanyes d'Ordino, encara que es poden estrapolar a tot el país. Són el resultat del microprojecte de cooperació transfronterera anomenat Ruta Inclusiva Natura Sonora. "Volem posar en valor el patrimoni natural, cultural, d'activitat humana vinculada a la nostra història a través de les rutes sonores i inclusives", detalla la tècnica d'Andorra Recerca Innovació Montse Brugulat.

Aquest treball, portat a terme per Lluís Casahuga, ha comptat amb la col·laboració d'Albert Villaró, que ha elaborat els textos; Arnau Orobitgque, que els ha locutat, i Xavier Mandicó, que ha fet l'assessorament en inclusió. Tot això, per tenir una eina inclusiva i donar accessibilitat a les persones amb certes limitacions.

Al llarg de la jornada s'ha pogut gaudir de diferents propostes i activitats.

Informa: Carles Alonso
Imatges: Pau Bonastre

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.