Els turistes s'interessen per la possibilitat de pernoctar a Andorra mentre s'espera resposta sobre la reciprocitat per poder viatjar a Espanya i França

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

De moment els primers visitants francesos només venen a comprar i tornen a marxar, però el Govern i el comú d'Encamp preveuen que ben aviat també comencin a fer nit. Es continua esperant resposta de França sobre quan podran entrar-hi els andorrans sense causa justificada.

"La gent consulta molt el web, volen saber exactament com està tot quant a mesures com a capacitat d'acolliment. Tots els hotels, que al principi veien que seria molt complicat, cada vegada estan més animats. No registrem el nombre exacte de reserves, però s'està movent molt", assegura la ministra de Turisme, Verònica Canals.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, per la seva banda, creu que la campanya turística del Govern, a partir del dia 3, "ajudarà perquè vulguin venir molts visitants a fer pernoctacions".

També es resta a l'espera que Espanya respongui la demanda per permetre el pas recíproc de ciutadans, a més la nova pròrroga de l'estat d'alarma pot endarrerir la reobertura de la frontera del riu Runer. Tot i això aquest dilluns el govern espanyol ha obert la porta a la mobilitat entre províncies i comunitats autònomes a partir del 8 de juny sempre que estiguin en fase 3. Malgrat aquesta incertesa els hotelers i Andorra Turisme són ara més optimistes que setmanes enrere i confien que les reserves vagin augmentant. 

Informa: Gerard Gort
Imatges: Fernando Montero

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.