L'USdA demana al cap de Govern una pujada gradual dels salaris del 10%

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El secretari general de la Unió Sindical d'Andorra, Gabriel Ubach, ha tramès una carta al cap de Govern per sol·licitar la pujada gradual fins a un 10% del salari dels treballadors dels sectors públic i privat. Ubach l'insta a fer-ho progressivament durant aquesta legislatura. També parla de les pensions.

En la carta, signada aquest dijous, Ubach parla de la necessitat d'apujar els salaris un 2,5% anual durant els propers quatre anys de mandat d'Antoni Martí. D'aquesta manera s'arribarà a un increment del 10% dels salaris, tant dels treballadors que desenvolupen la seva tasca en el sector públic, com en el privat.

Per a la unió de sindicats, el poder adquisitiu de la massa obrera ha disminuït en els darrers anys, fet que ha tingut conseqüències també en el petit i mitjà comerç. La minva de la capacitat econòmica reverteix en una pèrdua de la qualitat de vida dels treballadors.

Ubach destaca en l'escrit que el país s'ha recuperat en els últims anys, i posa com a exemple les festivitats turístiques, com el Nadal. En canvi, els treballadors no han vist aquestes millores en els sous. El mateix passa amb les pensions, que en la carta es qualifiquen "d'insuficients per poder optar a una vida digna".

Finalment, Ubach apunta que al país no s'ha tingut en compte l'economia nacional i la productiva, optant per un model basat majoritàriament en el turisme i la "inversió especulativa".

Informa: Rubén Carcellé

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.