UL es deixa estimar per DA i Liberals d'Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Demòcrates per Andorra i els Liberals es disputen l'aliança amb la força principal a Sant Julià de Lòria. Unió Laurediana encara no ha decidit, almenys de forma explícita, si reeditarà el pacte amb DA o bé tornarà a donar suport al seu aliat natural històricament, el Partit Liberal. El ressorgir dels liberals fa que prengui força la idea que UL hi faci aliança. De moment, es treballa amb sintonia amb el grup demòcrata.

La imminència de les eleccions generals fa que els partits es belluguin per aconseguir noves aliances o reeditar-les. Un cas molt particular és el d'Unió Laurediana, tradicionalment en sintonia amb el Partit Liberal i que actualment té una aliança amb Demòcrates per Andorra. De fet, al Consell General hi ha dos parlamentaris d'UL integrats dins la majoria taronja: Roser Bastida i Pere Obiols, que va substituir al Consell l'actual cònsol major de Sant Julià de Lòria. I alhora, al comú, hi ha tres consellers de DA: el president del comitè local i conseller major, Carles Álvarez-Marfany; el conseller de Finances, Joan Besolí; i Jaume Ramisa.

Unió Laurediana, amb vista a les eleccions generals, es deixa estimar. La cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, assegura que "les aliances ja vindran" i que en aquests moments UL "espera aconteixements" mentre valora"si fan falta aquestes aliances".

Montserrat Gil, que té intenció de finalitzar el mandat i no tornar a la política nacional, és conscient que diferències programàtiques entre DA i PLA, com l'IRPF, aprovat amb el suport dels consellers lauredians, poden condicionar les futures aliances.

Informa: Xavi Palma     Locució: Yasmina Canedo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.