Un 35% dels pacients de més de 65 anys tenen dificultats per empassar aliments
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La disfàgia és una patologia associada a la gent gran que provoca dificultat per empassar aliments líquids i sòlids. Segons un estudi realitzat per l'hospital, un 35% dels pacients de més de 65 anys la pateixen.
Amb motiu del Dia mundial d'aquesta disfunció l'hospital ha acollit un taller per exposar les tendències actuals en alimentació i textura.
La Cap del servei de Rehabilitació del SAAS, Mercè Avellanet, explica que l'objectiu és contribuir a la millora de l'alimentació de les persones amb aquesta dificultat i oferir la possibilitat als restauradors d'oferir menjar que els garanteixi gaudir d'un bon àpat. Assegura que "quan tenen dificultats per empassar, el problema és que acaben no menjant, menjant inadequadament o consumint purés, que tenen tots el mateix gust". Amb la tecnologia, afegeix, es pot aconseguir "que gaudeixin del menjar tot i les dificultats".
Informa: Ivan Álvarez
Imatges: Anna Romagosa