Un 44% dels casos de mediació familiar es resolen amb una custòdia compartida dels fills
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El servei de mediació familiar de l'administració de justícia augmenta any rere any el nombre d'usuaris. Es tracta d'un tipus d'intervenció voluntària que fomenta el diàleg en les parelles en procés de trencament. L'any passat se'n van atendre 167, 141 de les quals van iniciar el procés de mediació. En el 44% dels casos es va tancar amb un acord de custòdia compartida dels fills.
141 parelles van iniciar lel 2017 un procés de mediació familiar. En el 51% dels casos, es va arribar a una entesa, mentre que hi ha un terç d´expedients que encara estan en curs.
La custòdia compartida és la decisió que més s'accepta entre les famílies que decideixen anar al servei de mediació de l'administració de justícia. Es tracta d´una decisió que va en la mateixa línia de les decisions judicials i que respon també a la voluntat dels dos pares d'implicar-se en la cura dels fills. La tècnica del Servei de Mediació de l'administració de Justícia, Loli Terron, explica que "les pròpies parelles demanen consell i orientació de cara als fills". En aquest sentit, afegeix, "treballem molt en la corresponsabilitat dels dos pares". El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, assegura que "els estudis demostren que si hi ha bona entesa entre els progenitors, capacitat de diàleg i consens, és evident que és la millor solució per als menors d'edat".
En un 40% dels casos la custòdia queda en mans de les mares i només en un 2%, dels pares. Segons les dades del servei de mediació, les parelles que opten per aquest servei tenen entre 31 i 45 anys, son majoritàriament andorrans i espanyols i tenen un fill fins a 3 anys. Espot i Terron han fet una valoració molt positiva del funcionament del servei ja que any rere any augmenten els usuaris i es tanquen més acords. Només hi ha un 6% d'abandonaments.
Informa: Ana Alamán
Imatge: Vicente Bellot