Un centre d'estudis superiors en hostaleria s'instal·larà a Sant Julià al gener

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una nova oferta formativa de grau mitjà i superior s´instal·larà a Sant Julià de Lòria. Es tracta d´un centre d´estudis superiors en hostaleria de València i Madrid, que començarà a funcionar l´any vinent amb formació continuada per a professionals i que vol crear en el termini de cinc anys una nou centre universitari. La inversió prevista és de 6 milions d'euros.

El Centre Superior d'Hostaleria del Mediterrani i el comú de Sant Julià de Lòria han signat un conveni per l'ús de les instal·lacions comunals mentre el nou centre educatiu no disposi d´un edifici propi.

La nova oferta educativa començarà al gener amb cursos de formació continuada per a professionals. Al setembre del 2016 iniciaran els cursos de grau mitjà amb una vintena d'alumnes. Els superiors arribaran en cinc anys.

El director general del centre, José Wieden, ha afirmat que l'objectiu és "fer una universitat en les àrees de gastronomia, turisme i medi ambient". El projecte comença amb una inversió d'un milió d'euros i es preveu invertir sis més per la creació de la universitat. Wieden ha assegurat que a partir del cinquè any, poden atreure "4.000 alumnes a Andorra".

La cessió de la cuina del Centre cultural i els auditoris es farà de forma gratuïta. Montserrat Gil ha assenyalat que el comú col·laborarà amb aquest nou centre com ho fa amb la Universitat d'Andorra per convertir la parròquia en un referent a nivell educatiu.

El director de la Unió Hotelera, Òscar Julián, ha dit que el nou centre donarà eines a un sector que aporta més de 4.000 treballadors i té dificultats per reciclar-se.

El nou centre, que fa 23 anys que funciona a València, s'ubicarà en un edifici independent on s'invertirà en un primer moment un milió d'euros.

Informa: Ana Alamán     Imatge: Meri Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.