Un cicle d'activitats per posar en valor l'Andorra en temps de conflictes
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L´impacte social dels refugiats de guerra, la immigració i el llegat patrimonial en temps convulsos. ICOM organitza un cicle d´activitats per analitzar l'Andorra en temps de conflictes, un programa en el qual es podrà veure l'obra de teatre "Fred" i es projectarà "Entre el torb i la Gestapo".
El 1943 l´hostal Palanques va ser protagonista d'un episodi que ha quedat en la història, la captura del passador Eduard Molné i dels cinc polonesos que pretenia portar a Espanya a través d´una cadena d'evasió d'aquells que entraven pel port de Siguer.
Un episodi que recull la pel·lícula "Entre el torb i la Gestapo", que es podrà veure a la Llacuna el 5 d´octubre i l´obra de teatre "Fred" que es representarà el 3 de novembre a l´auditori Claror.
Dues de les actvitats que es proposen dins el cicle organitzat per ICOM, que començarà amb dues conferències el 22 i 28 de setembre, a càrrec de Claude Benet i Maria Jesús Lluelles, i una taula rodona on es parlarà sobre el llegat de les guerres i la immigració a Andorra. "El cas de la guerra de les ràdios, de Radio Andorra", per exemple, explica Abel Fortó, membre d'ICOM, "per això s'ha buscat justament aquest període que és bastant ric, té molts efectes diferents però que conflueixen en una mateixa cosa, relacionades amb aquest lema més genèric".
Memòria històrica, la posada en valor de la qual es troba en molts indrets, com el paper de la ràdio, la construcció de les carreteres o l´aportació d´exiliats a Andorra, com es el cas d´Esteve Albert.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Jordi Seabra