El divulgador Alan Ward adverteix que el canvi climàtic tancarà estacions d'esquí, també a Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Algunes estacions d'esquí del país hauran de dedicar-se a una altra activitat a causa de l'augment de les temperatures en els propers 30 anys. Així ho ha assegurat Alan Ward, divulgador científic, que ha presentat "Andorra davant del canvi climàtic", treball guanyador del premi de divulgació científica de la Nit literària.

Morabanc ha estat l'escenari aquesta tarda de la presentació del llibre "Honor de poble poble" de Jordi Romeu i "Andorra davant del canvi climàtic" d'Alan Ward, guanyadors del premi Sant Carles Borromeu de contes i narracions i del premi de divulgació científica de la Nit literària, respectivament.

Segons Ward, el canvi climàtic provocarà problemes en algunes estacions d'esquí del Principat, que tindran menys precipitacions i un clima més càlid i, per tant, no podran dedicar-se a aquesta activitat. Augura que això passarà com a molt tard el 2050. Creu que hi ha poc a fer en la lluita contra l'escalfament global però s'ha de provar. "Andorra ha ratificat finalment l'acord de París sobre el canvi climàtic. Molt ben fet, és necessari fer-ho. Però Andorra sol no farà res, evidentment un país tan petit només podrà tenir un efecte simbòlic, però ho hem de fer", ha insistit el divulgador

Per la seva banda, Jordi Romeu ha assegurat que la seva antologia de relats vol reflectir com es repeteixen determinades actituds, sobretot en comunitats petites.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Anna Romagosa

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.