Un concert virtual a l'aire lliure, gran novetat del Festival d´Orgue

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Torna el Festival d´Orgue i ho fa amb grans novetats. En la dissetena edició, per primera vegada, es podrà escoltar un orgue fora de l´església a càrrec de Raúl Prieto. Aquest és l´any en què també es commemorarà els 25 anys de l'orgue de Sant Esteve d´Andorra la Vella amb dos concerts i una conferència.

El 10 d´agost la música d´orgue tornarà a ser protagonista i no només a les esglésies. El concert inaugural de la 17ena edició del Festival d´Orgue es podrà veure a la plaça de la Vall, un concert a la fresca amb una versió virtual de l´instrument.El director artístic del Festival, Ignacio Ribas, explica que es tracta d'"un orgue que reprodueix els sons enregistrats d'orgues amb cert valor històric, com el de Notre Dame de París".

El 13 d´agost Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana acollirà el repertori "Bach canta!" per a orgue i oboè a càrrec de Miscel·lània XVIII-21.

El 17 serà el torn de cants antic i moderns amb Jan Vermeire a l´orgue i Alain de Rudder a la trompeta. Es tracta d´un repertori barroc i contemporani on es podrà escoltar una composició del mateix Ribas.

El dia 20 seran protagonistes autors iberoamericans com Piazzola, Manuel de Falla i Albéniz amb un concert a quatre mans a càrrec d´Olivier Vernet i Cédric Meckler. Meckler, organista i doctor en medicina, també oferirà una conferència sobre els mecanismes implicats en el gest musical. Una altra de les tesis més conegudes d'aquest organista se centra en les malalties mentals que va patir Robert Schumann.

El festival es clourà el 22 amb un concert d´Aaron Ribas, titular de l´orgue de Sant Pere Màrtir, i David Palanca al clavecí.

Informa: Rosa Alberch Imatge: Marta Paixà

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.