Un de cada 10 nens té sobrepès o obesitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un 13% dels infants tenen sobrepès, segons el ministeri de Salut. Aquesta és una de les dades que s´ha extret del servei de Salut Escolar. El ministeri va posar en marxa el 2015 el programa Nereu de prevenció de l´obesitat i el sedentarisme infantil, però l´ha finalitzat sense dades objectives per la feble adhesió a la iniciativa.

Un de cada deu infants en edat escolar té sobrepès o obesitat. És una dada que es desprèn dels controls anuals que du a terme el servei de Salut Escolar a tota la població infantil. El ministeri de Salut fa una vigilància activa als menors per reduir una situació que es considera un problema de salut pública. El cap d´àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, Josep Casals, indica que el 13% de població infantil amb sobrepès registrat a Andorra es troba "dins els marges dels països de l'entorn",

Set centres escolars d´Andorra la Vella i Escaldes-Engordany han participat en el programa Nerea Andorra de prevenció de l´obesitat i el sedentarisme infantil. Una prova pilot que es va iniciar el març del 2015, perquè Salut calculava que un terç dels nens tenien sobreprès o obesitat. Només nou famílies van adherir-se a la iniciativa i, per tant, s´han descartat els resultats obtinguts per falta d´objectivitat. Casals opta, per tant, per " identificar quines són les poblacions diana efectives i dissenyar estratègies adaptades a la idiosincràsia nacional".

Per avaluar l´alimentació, l´estil de vida i l´evolució de les tendències a Andorra, el ministeri de Salut ha iniciat les primeres consultes de la segona enquesta nutricional d´andorra. Els resultats s´esperen per a la tardor del 2018.

Informa: Marc Guadilla
Imatges: Robert Querol

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.