Un expert del SAAS constata cada vegada més casos de trastorns mentals entre els joves

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En el marc del Dia mundial de la salut mental, el SAAS i l´AFMMA han organitzat una conferència relacionada amb el bon ús de les tecnologies i la dependència que aquestes poden crear en la societat i com poden afectar les relacions interpersonals.

Sota el títol "Enganxat", Xavi Sumarroca, psicòleg de la unitat de conductes addictives de l'equip del SAAS, ha explicat la problemàtica que pot crear fer un ús abusiu de les tecnologies i els trastorns obsessius i compulsius associats, que generen cada cop més consultes mèdiques. "Cada vegada van venint més casos però no és l'adicció més freqüent, com el joc patològic, per exemple", diu Sumarroca, que detalla que es troben, sobretot, en la població adolescent i jove.

Una realitat palpable en el dia a dia de les famílies i que sovint són el principal motiu de les discussions en l'àmbit domèstic.

En molts casos detectar aquest tipus de trastorns obsessius és dificultós per l'estreta línia que separa la dependència addictiva de la dependència funcional.

Informa: Hèctor Romance Imatges: Lluís Calvo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.