Un negoci familiar que ha vist canviar el país i la gastronomia des de fa 50 anys
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
No és fàcil arribar a complir mig segle al capdavant d´un negoci familiar, en aquest cas dedicat a l´hostaleria. El Celler d´en Toni, el restaurant creat pel Toni Sasplugas i que ja va per la tercera generació, ha fet cinquanta anys. Durant aquest temps ha vist canviar el país, el turisme i la cuina, una cuina clàssica que conviu sense problema amb la d´avantguarda. Asseguren que el secret per perdurar és posar-hi passió, qualitat i familiaritat.
El Celler d´en Toni obria les seves portes a l´agost del 1964. El va crear el català Toni Sasplugas, el segon xef de cuina del Ritz de Barcelona, que va arribar a Andorra als anys quaranta fugint de la guerra. El restaurant conserva, cinquanta anys després, el disseny inicial, només s'han canviat les cadires.
Les voltes catalanes, el granit, la forja, el celler, són els originals. Per les seves taules han passat personalitats, s´han tancat acords polítics i empresarials i s´han viscut centenars d´anècdotes. Tot oferint una cuina de sempre feta amb honestedat i passió. La clau, segons la pròpietaria, Maria Teixidó, "és que t'agradi molt, la vocació" i assegura que és una feina "que t'enganxa, és hospitalària, compensa emocionalment i dóna plaer a molta gent".
Durant aquests cinquanta anys ha canviat el país, la societat i la cuina. Teixidó creu que Andorra té un bon nivell gastronòmic i assegura que la cuina de sempre "senzilla, honrada i feta al moment" i la d´avantguarda poden conviure. El Celler d´en Toni funciona ja amb la tercera generació familiar. Esperen complir els 75 anys fent el que més els agrada, cuinar i servir.
Informa: Ana Alamán Imatge: Lluís Calvo