Una exposició recull els 50 anys de l'esbart Laurèdia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dissabte, l'esbart Laurèdia representa "50 anys en dansa", un recull de danses significatives en la vida del conjunt. Mentrestant, es pot visitar una mostra instal·lada al vestíbul del Centre de Congressos de Sant Julià per saber-ne més de l'activitat i la història de l'esbart.
Els veiem per la Festa Major amb el ball de la Marratxa o a l'aplec de Canòlich. Però l'esbart Laurèdia, aquests cinquanta anys, ha representat danses d'arreu. L'ajudant de direcció de l'esbart, Anna Mangot, recorda com el repertori incloïa "balls d'Andorra i de tot Catalunya, Mallorca, València i la Vall d'Aran". Durant els anys noranta, fins i tot, "una part del repertori es dedicava a balls del món".Al vestíbul del Centre de Congressos Lauredià hi ha fotografies i vestuari. També part de l'escenografia d'"Històries i llegendes d'Andorra", dissenyada per Sergi Mas, que des del primer logotip ha estat molt lligat a l'entitat. Una escenografia en què "va participar tot el poble".Actualment, aquesta representació es fa al carrer, en viles medievals, i amb un format més contemporani. I entre tanta història, la primera generació de l'esbart a l'any 63, alguns dels quals tornaran a ballar aquest dissabte a l'auditori Claror juntament amb d'altres de retirats dels escenaris en una representació el títol de la qual ho diu tot: "50 anys en dansa".Informa: Rosa Alberch Imatge: Robert Querol
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.