Una façana hiperrealista per embellir l'entorn urbà
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Després de dos mesos d´elaboració s´ha inauguruat el mural que permet traspassar amb la vista l´edifici de casa comuna a Andorra la Vella. Una manera de posar en relleu el paissatge de la parròquia i que l'artista, Samantha Bosque, espera que sigui exemple de la incursió dels artistes nacionals en l´embelliment de l´entorn urbà.
A partir d´ara no només podem admirar la plaça Príncep Benlloch des del seu lloc sinó també a travès de l´edifici de casa comuna.
Avui els cònsols, l´artista Sam Bosque i l´arxiprestat es congratulaven del resultat que permet bona panoràmica des de la plaça del poble. Marc Pons ha destacat la convivència entre aquest nou atractiu i l'església de Sant Esteve com a "porta de benvinguda".
A banda de la part evidentment artística, el comú aposta per aquest mural com una manera d´embellir l´entorn urbà i que Samantha Bosque espera que marqui un precedent a seguir. Afirma que "els murals són una manera d'introduir els artistes en un entorn natural urbà i de potenciar i fer arribar l'art al carrer". Creu que amb iniciatives com aquesta que s'estan desenvolupant a tot el món s'aporta "cultura al carrer amb proximmitat i per embellir els espais urbans".
Han calgut dos mesos per l´elaboraciói d´aquest mural fet amb la tècnica del trompe l´oeil. S´espera que la qualitat de la pintura el faci perdurar 10 anys durant el quals s´haurà parat el temps enl´any de la capitalitat iberoamericana de la cultura.
Informa: Rosa Alberch Imatge: Sara Periago