Una mostra a l'Espai Ermengol repassa els 100 anys de la cooperativa del Cadí

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Prop d´Andorra és fa l´únic formatge amb denominació d´origen protegida que hi ha a Catalunya. Es tracta de Cadí. La cooperativa ha fet cent anys. Ara una mostra repassa la seva història així com la importància socioeconòmica que ha suposat per l´Alt Urgell, un territori que actualment té set empreses més que s´hi dediquen i una fira que ha donat renom a la capital de comarca. L´Espai Ermengol és on hi ha tota la informació i on, a més, es dóna la possibilitat de visitar una formatgeria cada mes.

És a l´oficina de turisme de la ciutat on hi ha la millor promoció de l´Alt Urgell i del Pirineu, un edifici on a més hi ha l´Espai Ermengol, una exposició sobre el formatge, l´origen de la llet, el procés d´elaboració a partir de la munyida, la quallada, el premsat i el repòs; i un tast olfactiu. D´altra banda es fa conèixer la importància d´aquest producte en el desenvolupament socioeconòmic de l´Alt Urgell a partir de la proliferació de la indústria lletera impulsada per un visionari.

D´aquí es crea la cooperativa Cadí que el 2015 va fer cent anys i que és l´única marca catalana que té una denominació d´origen protegida per a mantega i formatge. A Cadí es dedica un mostra temporal. Però a l´Alt Urgell i rodalies hi ha fins a set formatgeries més que es promocionen amb una visita al mes, després de visitar l´Espai i fer-ne un tast.

Des dels anys 80 fins avui el sector formatger ha anat creixent a l´Alt Urgell i la Cerdanya, amb un producte de quilòmetre zero que tenim ben a prop de casa.

Informa: Rosa Alberch Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.