Una quarta part de la població mundial ha patit, pateix o patirà trastorns mentals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dilluns se celebra el Dia mundial de la salut mental, un trastorn que afecta el 25% de la població mundial o el que és el mateix, un de cada quatre persones. Els trastorns mentals són encara, avui en dia, força desconeguts per la majoria de la població que els associa a un elevat nombre d'estereotips negatius.

Els primers ajuts en salut mental i psicologia ha estat la temàtica escollida per l'OMS per commemorar el Dia mundial d'aquest trastorn, que cada cop afecta un grau més gran de la població. Es calcula que un de cada quatre persones pateix o patirà al llarg de la seva vida algun tipus de trastorn mental.

Les depressions o les ansietats són alguns dels trastorns més freqüents, que de fet afecten més d'un 20% de la població, així ho ha explicat la cap de l'equip de Salut Mental de l'hospital, Gemma Garcia, al programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional.

Però no es poden oblidar d'altres de més complexos, com l'esquizofrènia, el trastorn bipolar i de personalitat o l'anorèxia o la bulímia. "Treballar per la salut mental és una de les prioritats més importants, és sabut que és la segona causa més important d'incapacitat i té una repercussió enorme amb la càrrega social en les persones que la pateixen i també en els familiars", explica Garcia.

En els darrers anys els recursos en salut pública han anat creixent i s'ha posat en marxa el servei de rehabilitació comunitària per als adolescents per integrar-los a la societat trencant els estigmes per aconseguir una qualitat de vida millor. "Moltes vegades els veuen com a persones drogades", lamenta la presidenta de l'Associació de familiars per a la salut mental, Rosa Lluís. Lluís creu que bona part de la societat creu que són persones problemàtiques, que tenen dificultats per viure, i els veuen "com paràsits de la societat"

En el marc del Dia mundial de la salut mental, el SAAS i l'AFMMA organitzaran aquesta tarda una conferència relacionada amb el bon ús de les tecnologies i les conductes addictives que afecten les relacions interpersonals.

Informa: Hèctor Romance

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.