Unes 700 persones a la cadena humana per la independència

Andorra també ha estat escenari de la crida sobiranista de Catalunya. El dia abans de la diada, unes set-centres persones van formar una cadena en esprial per sumar-se a la Via Catalana des de la plaça del Poble.

La cita era a les vuit del vespre i tot s´havia gestat a través del canal a Facebook de Catalans a Andorra. Des d'internet es confiava en unes tres-centes persones, però, a l'hora de llegir el manifest, ja es veia que la festa seria grossa. La plaça del Poble es va anar omplint de residents, andorrans amb arrels catalanes i turistes de passada, tots convençuts del que reivindicaven. El "sentiment",  la defensa de "la llibertat dels pobles" i l'origen català són alguns dels seus arguments

Al final, al voltant de set-centes persones van agafar-se les mans com a símbol d'unió i força per sumar-se, des de l´exterior, a les aspiracions independentistes que Catalunya reivindica avui en la seva Diada.

Va ser una de les manifestacions civils més concorregudes que s´han vist al Principat, fet que, segons el portaveu de l'Assemblea Nacional Catalana d´Andorra, Manel Uriarte, demostra l´interès de la societat civil a participar en la política.

D´aquesta manera, Andorra també ha participat, simbòlicament, en els 400 quilòmetres que han de travessar Catalunya per la costa.

Informa: Toni Vila    Imatge: Meri Bellosta

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.