Unicef vol posar l'accent en la protecció dels infants 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tenir més presència, fer més connexió de país i fomentar els projectes locals. És l'objectiu de la nova directora executiva, que ha arrencat el mandat ara fa tres mesos i que ha passat pels micròfons de la Nacional aquest matí. 

Un dels principals objectius de Dàmaris Castellanos és tenir més presència en projectes al Principat i especialment amb els que tenen a veure amb els infants. "Nosaltres tenim aquí infància i tenen unes altres situacions i uns altres riscos. Tot el que estem treballant ara amb Andorra Telecom, els riscos d'Internet, fer un ús responsable". Compara que les necessitats dels infants aquí són diferents a la de països com Madagascar o l'Afganistan, on tenen en marxa accions, però on és necessari actuar. "Tenim un jovent i un llegat que ens hem d'encarregar".

I un dels exemples és un estudi que ha elaborat amb Andorra Telecom en què han participat 3.000 infants i que ha ofert unes dades preocupants: un de cada tres fa un ús problemàtic d'internet i 7 de cada 10 consumeix pornografia. A més, un 3% dels ha rebut anuncis relacionats amb el joc i plataformes d'inversió de forma involuntària. Arran d'aquest estudi la companyia telefònica ha posat en marxa un servei per bloquejar aquesta mena de continguts.

Alguns dels projectes que també tenen en marxa a l'exterior són la construcció d'ecopobles a Madagascar, un dels llocs més afectats per la pujada del nivell de l'aigua, o establir espais segurs per a nenes i dones a l'Afganistan. I un altre dels objectius de la nova direcció és augmentar el nombre de socis, que en aquests moments està per sota dels 500.

Informa: Caterina Vidal 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.