La Unió Hotelera és pessimista i torna a demanar allargar les suspensions temporals de contracte fins al març
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Tot i haver registrat millors dades de les que tenien previstes, els hotels defineixen l'estiu de fluix i no per emmarcar com podria semblar. Així ho han volgut expressar des de la Unió Hotelera, que ha puntualitzat que comparar aquest estiu amb d'altres es fa difícil. Veuen els mesos de tardor amb pessimisme i auguren que la setmana vinent molts hotels decidiran tancar fins a l'hivern.
Els establiments de la Unió Hotelera han registrat ocupacions del 42% el juliol i del 76% a l'agost.
Són les dades absolutes sense tenir en compte els hotels que habitualment obren i aquest any no ho han fet. Amb aquesta circumstància els percentatges varien a la baixa fins al 33% el juliol i al 61% a l'agost. Aquesta és segons la Unió Hotelera la realitat de les ocupacions d'un estiu que va arrencar el juliol i no el maig com és habitual.
El president de l'entitat, Carles Ramos, diu que ha estat millor del que s'esperaven amb alguns caps de setmana de molta gent però "en cap cas es pot dir que hagi estat un estiu extraordinari ni meravellós".
Ara toca pensar en els propers mesos, que veuen amb incertesa. Diuen que els grups, clients habituals de la tardor, han gairebé desaparegut i que l'hivern tampoc és clar que tornin.
El director de la UHA, Jordi Pujol, augura que la setmana vinent seran molts els establiments que decidiran tancar amb l'esperança de reobrir a l'hivern i deixant una tardor amb menys oferta hotelera.
Tornen a insistir en la necessitat d'allargar les suspensions temporals més enllà de desembre fins al març. Mentrestant ja comencen a treballar en les necessitats de treballadors per a l'hivern, situació molt lligada també a l'estratègia de país que se seguirà i que els diferents actors que ja estan tractant.
Informa: Anna Pifarré
Imatges: Fernando Montero-Arxiu RTVA