L'USdA reclama un preu assequible per arreglar salaris i gravar l'especulació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El secretari general de l'USdA espera conèixer de què parlem quan diem pisos de preu assequible. Creu que és un concepte bàsic per a negociar salaris dignes. Al mateix temps, diu que cal marcar un preu de referència per a compres i lloguers i acabar amb els preus desorbitats dels propietaris que especulen.

Per al mes de novembre hi ha prevista una nova reunió del Consell Econòmic i Social on, segons el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra, Gabriel Ubach, Conxita Marsol explicarà què s'entén per preu assequible, una dada imprescindible per començar a treballar salaris. 

Així de clar s'ha mostrat el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, que considera essencial conèixer aquesta xifra per "definir quin és l'augment salarial de l'any que ve o quin ha de ser el salari que ha de cobrar aquesta persona en aquest país per poder viure dignament". I afegeix que si són 3.000 euros o són 5.000 euros "jo t'ho compro. Ara parlarem de salaris, és el model que parlava la CEA de Luxemburg".

Pel que fa a l'habitatge, Ubach diu que cal tenir un preu de referència per acabar amb la disparitat de l'oferta i, sobretot, amb l'especulació. Considera que és el Govern qui "ha de garantir aquest dret a l'habitatge, però no és el particular que s'està fent un edifici amb 10 pisos. Si hi hagués prou pisos amb protecció oficial amb un preu molt més barat aquell se'l menjaria amb patates aquest pis que vol vendre". 

A més, afegeix que s'hauria d'atacar els arrendadors que augmenten sobtadament el preu del lloguer en un pis que ja tenen amortitzat. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.