Vall Banc obre portes i permet la retirada de 25.000 euros

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Vall Banc ha obert avui les seves portes. La nova entitat ha començat a funcionar amb total normalitat a partir de les 9 del matí. Sense cues però amb un degoteig constant, els clients s'han apropat a les sucursals de Vall Banc per interessar-se sobre l'operativa de l'entitat i en molts casos sobre quan podran disposar dels seus estalvis.

Aquest és el primer dia de Vallbanc. Abans de les nou del matí, l'hora d'obertura de les portes de l'entitat, ja hi havia clients esperant per poder accedir-hi tot i que no s'han registrat cues destacables. Al llarg de les hores el degoteig ha estat constant. El conseller delegat de l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB), César Goyache, ha destacat la tranquil·litat i com "s'han estat rebent clients des de primera hora". "Tot el banc està preparat i els professionals disposats". 

Goyache ha explicat que l'operativa del banc ha arrencat amb normalitat. Els clients poden retirar fins a 25.000 euros dels seus comptes corrents. Pel que fa als estalvis, encara trigaran uns dies a recuperar-los. Segons ha explicat, es poden fer transferències i reintegraments, però l'operativa de valors "s'anirà recuperant progressivament" en les properes dues o tres setmanes. 

Les targetes de crèdit i els caixers començaran a funcionar també d'aquí a uns deu dies. Avui la tipologia de client que ha anat a les oficines de Vallbanc ha estat molt variada. Tot i així tots volien saber com i quan podrien disposar dels diners bloquejats des de fa un any. Molts marxaven amb les butxaques buides. "Tinc un producte BPA estalvi i esperava poder transferir-lo al compte corrent però no ha estat així. Primer han de recuperar la renda variable i la fixa i diuen que ens hem d'esperar fins a finals de maig-principis de juny", ha explicat un client a la sortida del banc. La mateixa situació ha viscut un altre client, que ha assegurat que no ha pogut treure encara els diners del pla d'estalvi. "El tinc garantit però quan sigui possible el tindré disponible. De moment, surto amb les butxaques buides", ha dit. "Realment el compte el tinc només per fer pagaments de la hipoteca i la resta queda bloquejat. Fins al mes vinent seguirà igual", ha indicat un altre dels afectats.

Els clients han assegurat que encara no han decidit si es quedaran al banc o marxaran. Es donaven uns dies de marge per pensar-ho.

Informa/fotografies: Ana Alamán     Imatge: Josep M Garcia/Cristina Jubete

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.