La vall de Sorteny celebra un aniversari diferent

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una observació de mamífers, una sortida de botànica i donar a conèixer el món dels aràcnids. Són les activitats que oferirà Ordino per commemorar els 25 anys del parc natural de la vall de Sorteny. Destaca també el nou jardí de roques.

Amb motiu del 25è aniversari del parc natural de la vall de Sorteny, el comú d’Ordino organitzarà a l’estiu un seguit d’activitats. 

Una sortida guiada per observar mamífers com isards, marmotes i cabirols; una sortida de botànica musicalitzada i una una altra sobre aràcnids

L’objectiu, sensibilitzar la població de la importància de la biodiversitat del parc. 

"És un parc que té una superfície molt reduïda, tan sols 1.000 hectàrees, però hi trobem més de 800 espècies de plantes. Això ja posa en manifest l'ordre de magnitud d'aquesta biodiversitat".

Marc Font, cap del departament de Medi Ambient d’Ordino

També destaquen el respecte al bestiar i les tanques.

"Els ciutadans que tenen gossos han de respectar el bestiar, a les tanques i encara que hi hagi un camí públic s'ha posat perquè el bestiar pugui entrar en aquestes zones comunes".

Eduard Betriu, cònsol menor d’Ordino i conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat

L’altra novetat és el jardí de roques, una col·lecció elaborada amb la col·laboració d’Andorra Recerca+Innovació.

En el marc de l’aniversari, Ordino també acollirà el segon seminari de la Xarxa mundial de reserves de la biosfera de muntanya entre el 23 i 27 de setembre.

Informa: Karen Gacusana

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.