Vincent David, una de les primeres figures de l'Andorra Sax Fest

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

No hi ha saxofonista o amant del jazz que no conegui el nom del francès Vincent David, que participa a l'Andorra Sax Fest, la cita que reuneix 40 assistents en un programa que inclou un concurs internacional. Abans de la inauguració de demà, Vicent David ha passat pel "Cara o creu", de Ràdio Nacional, on ha parlat dels reptes d'aquest instrument en la música clàssica i del paper de la docència.

El nom de Vincent David és avui dia la referència d´una llarga generació de saxofonistes dedicats a l´exploració de les possibilitats musicals i tècniques d'aquest instrument. Avui al "Cara o creu" ha tocat el saxo soprano per interpretar un fragment del bolero de Ravel. Per a ell, el clàssic continua essent el repte per a un instrument sovint encasellat en el món del jazz.

Vincent David actuarà dimecres al centre cultural La Llacuna amb el virtuós del piano Takahirmo Mita, però també formarà part del jurat del concurs internacional de l'Andorra Sax Fest i de l'elenc de mestres que impartiran classes magistrals, una bona oportunitat, diu, d'ajudar a desbloquejar alguns defectes.

Aquest dimarts 6 de maig s'inaugura l'Andorra Sax Fest, 5 dies per gaudir de bons concerts, figures de primera ordre del saxo i aspirants a ser-ho en un programa dissenyat per acostar, encara més, aquest instrument a la població.

Informa: Rosa Alberch     Imatge: Sergi Pla      Locució: Rubén Carcellé

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.