Una vintena de monitors portaran la gestió del pati per part de l'AMPAEA a Escaldes i Canillo

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Queden només dos dies perquè comenci el curs, però les escoles porten setmanes treballant la planificació d'un any que s'espera intens per temes com l'ús del mòbil a les aules. A l'Andorrana, per exemple, s'ha dissenyat un programa de monitors que s'encarregaran de la gestió dels patis. L'objectiu és que els estudiants estiguin menys estona amb el dispositiu a la mà. 

L'Escola Andorrana obrirà el curs aquest dilluns per als alumnes maternal, primera ensenyança i els primers cursos de secundària mentre que la resta comença dimarts.

La xifra d'estudiants serà similar a la del curs passat, segons l'Associació de Mares i Pares, que té enguany un projecte destacat: la gestió del servei de pati a les escoles d'Escaldes-Engordany i Canillo. 

"La idea és treballar en aquest espai de temps lliure amb els infants. Totes les nostres acciones i materials van en relació a què l'infant jugui, decideixi, marqui normes, pautes i sigui un espai de convivència."

Mireia Muñoz, gerent AMPAEA

Es tracta d'un programa pilot que portaran a terme una vintena de monitors, que se sumaran als que hi ha de menjador. El cost de la iniciativa és d'uns cent mil euros, amb una aportació important del Govern.

Entre totes les escoles, la seixantena de monitors que hi treballaran, entre pati i cuina, comportaran una despesa de mig milió d'euros. L'AMPAEA mantindrà aquest curs el preu del menjador, 634 euros anuals a maternal i primera ensenyança i 690 per a segona ensenyança i batxillerat, si es pertany a l'associació.      

Informa: Sergi Cano
Imatges: Albert Refart 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.