Vives veuria "solidari" que els bombers participin també en tasques de rescat fora d'Andorra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'arquebisbe d'Urgell i Copríncep Episcopal ha estat aquest dijous, en el marc de la visita pastoral a Andorra la Vella, a la caserna dels bombers. Joan-Enric Vives s'ha interessat per la seva tasca i també ha escoltat algunes de les demandes del cos.

La preocupació per la renovació del cos i per la voluntat d'aconseguir més efectius ha estat una de les principals peticions que el cos de bombers han explicat a l'arquebisbe d'Urgell. Joan-Enric Vives, per la seva banda, ha posat èmfasi en la necessitat que els bombers andorrans participin en rescats o tasques de reforç fora del Principat. "Som petits i quan marxem deixaríem desatés el país i, per tant, hem de trobar la mesura, però certament per explicar que també els andorrans som solidaris des del nostre cos de bombers", ha dit.

El ministre d'Interior, Xavier Espot, ha explicat que ja s'ha signat un conveni amb França per facilitar aquestes intervencions, i que ara l'objectiu és fer-ho amb Espanya. "La qüestió de la distribució competencial a Espanya en matèria de protecció civil i en matèria de prevenció i extinció d'incendis i salvaments és diferent de França, perquè moltes d'aquestes competències estan descentralitzades i, per tant, això requerirà que acabem d'analitzar com s'ha de negociar un conveni d'aquestes característiques amb Espanya", ha detallat Espot.

Una estona abans, l'arquebisbe ha visitat RTVA, on ha pogut veure les instal·lacions i el funcionament dels equipaments.

Informa: Ariadna Comas Imatges: Robert Querol

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.