El vot judicial tanca amb la participació de més 6.200 electors

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Última jornada de vot judicial. La seu de la Justícia, en dues setmanes, ha aplegat 6.253 electors, que representen el 20% dels vots totals.

La batllia ha recollit, en dues setmanes, el vot de 6.253 electors, que representen el 20,6% del cens. Per tant, un de cada cinc electors ha escollit el vot judicial. Un percentatge similar al de les comunals de fa quatre anys, quan van votar per aquesta via 5.669 persones a la seu de la Justícia. Cal tenir en compte que entre una i altra el cens s'ha incrementat en un 9%. Respecte a les generals de l'abril, hi ha hagut una davallada d'aquesta opció. Llavors va ser del 30%. "En les generals sempre hi ha més vots, hi ha més percentatge que ve a la Batllia. A les comunals em sembla que hi ha més abstenció i també tenim menys gent que ve a votar aquí", explica l'oficial de presidència de la Batllia, Jaume Freixas.

La parròquia que més percentatge de vot a la Batllia ha obtingut és Ordino, amb un 23% dels seus votants. Canillo és la que menys n'ha tingut. Han estat 188 dels 1.220 electors, un 15%. Diumenge el vot judicial, juntament amb el vot per correu, serà el primer que s'introduirà a les urnes de cada parròquia, just abans d'obrir els col·legis. 

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Jordi Seabra 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.