Una votació popular permetrà restaurar una casulla mortuòria d'entre els segles XVI i XVIII
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Una casulla mortuòria datada entre els segles 16 i 18 serà restaurada gràcies al procés participatiu de consulta ciutadana impulsat a través de la plataforma VISC. La túnica, procedent de l'església de Sant Martí de la Cortinada, serà exposada al públic.
La casulla mortuòria, datada entre els segles XVI i XVIII, ha guanyat, en la votació popular impulsada pel Ministeri de Cultura, les altres dues propostes que es van presentar.
La túnica procedeix de l'església de Sant Martí de la Cortinada i és una de les més antigues conservades al fons de Patrimoni Cultural. El taller de Montserrat Xirau serà l'encarregat de la restauració, que tindrà un cost de 6.500 euros.
La tècnica de Patrimoni Cultural, Maria Mercè Pujol afirma que és una peça gairebé única, ja que hi ha poques d'aquesta tipologia. "És una peça molt interessant perquè solament tenim dos exemplars. Per tant, això li atorga un valor molt rellevant a la peça. Estem contents que es pugui portar a terme aquest procés de restauració".
Tot i que l'estabilitat de la peça està garantida, la restauració permetrà exposar-la i mostrar-la al públic en una ubicació encara per determinar. La casulla està decorada amb tres calaveres i tres parells d'ossos creuats a la part central. Al darrere, en canvi, hi ha quatre calaveres. Antigament, els sacerdots es posaven aquesta vestidura per sobre la roba en dates assenyalades, com ara per a la missa de Divendres Sant, a la de Difunts i per Quaresma.
Informa: Sergi Cano
Imatges: Kevin Ribeiro