Vuit anys al capdavant: l'impacte de Patrick Strzoda en la relació Andorra-França

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La crisi de la covid, el tancament dels accessos amb França i l'acord d'associació són algunes de les qüestions que han marcat els prop de vuit anys de Patrick Strzoda al capdavant de la representació del copríncep Macron i que abandonarà a final de mes. 

Strzoda diu que se'n va satisfet d'haver fet conèixer la realitat andorrana a l'Elisi i defensa l'acostament d'Andorra a Europa com un pas endavant per al país.

"He tingut moments molt intensos en el transcurs de la meva missió. Penso, per exemple, en la crisi de la covid. Per tenir en compte les particularitats del país, es van haver de trobar sistemes per permetre l'arribada de francesos, per exemple al Pas de la Casa, per poder mantenir l'activitat econòmica. També es va haver de tenir en compte la intervenció personal del copríncep perquè el país pogués rebre mascaretes i vacunes."

Patrick Strzoda, representant copríncep francès

A més, Strzoda adverteix als euroescèptics que, quan hagi de prendre's una decisió, cal considerar que, encara que no es cregui que la solució sigui la millor, no s'ha d'arriscar a perdre una oportunitat que potser no tornarà aviat, especialment quan s'adonin que la necessiten.

 Informa: Redacció

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.