Xarxa d'aigua compartida en cas d'emergència

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Escaldes-Engordany i Andorra la Vella estudien compartir la xarxa d'aigua en casos d'emergència, com accidents o situacions de sequera. És un dels projectes de futur que té sobre la taula l'empresa d'aigües d'Escaldes, Capesa, que també té previst millorar l'equipament de bombeig a Engolasters

"Escaldes-Engordany tenim sort de tenir la vall del Madriu-Perafita-Claror perquè té una hidrografia molt important i un aqüífer molt ple que ens dona molta tranquil·litat"

Eduard López Mirmi, director de Capesa

Tot i això, poden passar fenòmens incontrolables com un accident o, fins i tot, períodes de sequera. Per això, s'estudia compartir la xarxa d'aigua amb la d'Andorra la Vella.

"De la Comella i la Virena, del riu Montaner, al Sant Ermengol, seria un lloc molt interessant d'interconnexió per solidaritat, ja que és una vall completament independent de la vall del Madriu"

Eduard López Mirmi, director Capesa

Una connexió que seria en doble sentit, però que és probable que en estar en una cota més alta, Escaldes proveeixi més Andorra.

Els tècnics començaran a buscar l'encaix aviat, mentre Capesa deixa clar que l'acord haurà d'entrar en els cànons de contractació publica.

Entre les inversions de l'any vinent també preveu fer un altre sistema de filtració d'aigua i ampliar  l'equipament de bombeig a Engolasters.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Eric Mompel

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.