Els hotelers pronostiquen que necessitaran més personal aquest estiu i esperen que la clàusula d'haver d'esperar 5 mesos entre temporades desaparegui

www.andorradifusio.ad

El sector hoteler avança que aquest estiu necessitarà més mà d'obra que l'anterior. Demana poder escollir els treballadors sense estar condicionats a requisits d'experiència i temporalitat, establerts per accedir a les quotes, i actualitzar la llei d'immigració. 

Davant l'èxit de la prova pilot de l'any passat que va permetre als temporers enllaçar l'hivern amb l'estiu, el sector hoteler ha tornat a reclamar al Govern aquesta excepció per evitar que aquest perfil de treballadors hagi d'esperar 5 mesos entre temporada i temporada com marca la llei. Tal com ja va anunciar, l'executiu obrirà una quota d'estiu que, d'entrada, no contemplaria aquesta excepció.

Els hotelers consideren que aquesta obligatorietat hauria de desaparèixer tot fent una actualització de tot el cos legal, petició que s'ha traslladat a l'executiu i a les formacions polítiques que es presenten a les eleccions.

Des de la Unió Hotelera estan satisfets amb les negociacions, però confien a avançar encara més i que se'ls tingui en compte en totes les decisions. Remarquen que tota flexibilització per fidelitzar personal és bona, però opinen que hauria de ser el sector qui decidís i no uns requisits que, en el cas d'accedir a la quota general, suposen traves i dificultats a l'hora d'aconseguir certificats laborals procedents del país d'origen, que majoritàriament és l'Argentina.

Un fet que neguiteja el col·lectiu de temporers i l'associació Autèntics Hotels, que lamenta que tenen força personal que no es podrà quedar. Afegeixen que s'ha de diferenciar la situació dels hotels que estan al centre, respecte als que es troben en zones més muntanyenques i a prop de pistes, molts dels quals tanquen durant els propers mesos. Amb tot, pensen que aconseguir que els empleats puguin optar a la quota general no és fàcil. L'entitat subratlla que estan oberts a continuar parlant amb l'executiu perquè hi hagi el menor impacte possible. 

Es pronostica que aquest estiu encara es necessitarà més mà d'obra que el 2022, ja que han obert més establiments. Precisament el Govern està acabant de perfilar els permisos que es donaran. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

El comú de la Massana respon les al·legacions contra el projecte d'Arinsal i el promotor té un mes per tornar a entrar-lo amb correccions Llibertat amb càrrecs per a dos dels detinguts en l'operació antidroga del Pas de la Casa